معرفی کتاب «ستاره های کوکب»
در دل شب که چشم به آسمان بدوزی، ستارهها دلبری میکنند و قصه روشنایی در قلب ظلمت را به تصویر میکشند. ستارههایی که گاه تکتک و با فاصله از یکدیگر و گاه شانهبهشانه هم نور میپراکنند.
ستارههای کوکب، روایت زندگی مادری است که درست مثل نامش “کوکب”، ستاره است؛ ستارهای که روشنای مهرش در وسعت شب پرتو میافکند و دلش میزبان اخترانی دیگر میشود.
کوکب میخواهد مادر فرزندانی باشد که نسیم بهشت را در ریههایشان فرو میدهند و ایمانشان را هیچ طوفانی نمیلرزاند.
این نه فقط آرزوی خودش که خواسته شیخ محمد، همسر خمیرگیر اوست که هرم تنور را میچشد و نمیخواهد عاقبت هیچکدام از فرزندانش با لهیب آتش دوزخ گره بخورد.
کوکب، مادرانگیاش را با ظرایف کدبانوگری گره میزند و کنار مردش نانآوری میکند.
دوران پرفراز و نشیب انقلاب و بعد از آن دفاع مقدس فرا میرسد و خانواده او، خانواده مظفر، پیشگام همه میدانها هستند.
کوکب هرچند دلنگران ستارههایی است که خدا یکییکی به دامن او افشانده است، اما آنها را به خاکریزهای جنگ با تیرگیها میفرستد و به امید روشنایی روز، محکمتر از پیش قدم برمیدارد.
ستارهها به قربانگاه میروند و نه تک تک و با فاصله، که شانه به شانه یکدیگر و همزمان نسیم بهشت را نفس میکشند.
ستارههای کوکب، روایت داستانی مادر شهیدان حسن، علی و رضا مظفر است که با قلم هنرمندانه و خیالانگیز راضیه تجار روی بوم کلمات نقش انداخته است.
نویسنده از دوران کودکی و نوجوانی کوکب شروع و پیوسته و بدون فصلبندی تا زمانی که او به افتخار مادری سه شهید و یک جانباز میرسد را روایت میکند.
قسمتهای انتهایی کتاب به دلیل تعدد اتفاقات و شخصیتها، روند پر شتابی دارد؛ درست برخلاف ابتدای داستان که نویسنده نرم و آهسته فرصت خیالانگیزی و تماشای بیشتری به خواننده میبخشد.
استفاده از راوی دانای کل در کنار راوی دوم شخصی که کوکب را مخاطب قرار میدهد، اثر را دلنشینتر کرده است.
این کتاب در انتشارات روایت فتح و در سال ۹۸ منتشر و ماجرای یکی دیگر از زنان پر افتخار این سرزمین در قامت کلمات به یادگار گذاشته شده است.
تهیه و تنظیم: مولود توکلی
دیدگاهتان را بنویسید