محفل بررسی آثار سیمین دانشور
به همت کانون ادبی بانوی فرهنگ:
برگزاری محفل بررسی آثار سیمین دانشور
کانون ادبی بانوی فرهنگ محفل بررسی آثار سیمین دانشور را با حضور احسان رضایی، منتقد و نویسنده به صورت مجازی در اپلیکیشن (قرار) برگزار می کند.
سیمین دانشور نویسنده، مترجم، نخستین رمان نویس حرفه ای زن در ایران و همسر جلال آل احمد بود که در ۸ اردیبهشت ۱۳۰۰ در شیراز به دنیا آمد. دکتر سیمین دانشور در سال ۱۳۲۷ توانست اولین مجموعه داستانهای کوتاهش را با عنوان «آتش خاموش» منتشر کند که برخی از داستانهای این مجموعه ۱۶ قسمتی، قبلا در روزنامه کیهان، مجله بانو و امید چاپ شده بود.
سیمین دانشور در واقع اولین زنی است که داستان نویس بودن را به صورت حرفهای پیش گرفت. البته قبل از دانشور هم افرادی بودند، مانند امینه پاکروان که البته به فرانسه مینوشت، ولی فارسی را خوب نمیدانست، اما در هر حال سیمین دانشور را اولین زن نویسنده ایرانی میدانند. سیمین دانشور در دورهای داستاننویسی را آغاز میکند که حضور زن به عنوان نویسنده خرق عادت بود؛ کاری را که فروغ فرخزاد در شعر انجام میدهد، دانشور در داستان ترسیم میکند.
رمان «جزیره سرگردانی» که وقایع آن از نزدیکیهای پاگیری انقلاب اسلامی در کشور آغاز و تا بحبوحه انقلاب ادامه مییابد، جزء آخرین آثار داستانی منتشره از سیمین دانشور ، این بانوی کهنسال نویسنده است که در شمارگان بالایی به چاپ رسیده و مورد توجه محافل و منتقدان ادبی واقع شده است.
آتش خاموش، در اردیبهشت ۱۳۲۷، شهری چون بهشت در دی ۱۳۴۰، به کی سلام کنم؟ در خرداد ۱۳۵۹ و از پرندههای مهاجر بپرس، در ۱۳۷۶ مجموعه داستان های سیمین دانشور می باشند.
رمان های سیمین دانشور سَووشون در تیر ۱۳۴۸، جزیرهٔ سرگردانی در سال ۱۳۷۲، ساربانْ سرگردان در سال ۱۳۸۰ و کوه سرگردان است.
سرباز شکلاتی نوشتهٔ برنارد شاو در ۱۳۲۸، دشمنان نوشتهٔ آنتون چخوف در سال ۱۳۲۸، بنال وطن نوشتهٔ آلن پیتون در سال ۱۳۵۱، داغ ننگ نوشتهٔ ناتانیل هاثورن، باغ آلبالو نوشتهٔ آنتوان چخوف در سال ۱۳۸۱ و ماه عسل آفتابی (مجموعه داستان) نوشتهٔ ریونوسوکه آکوتاگاوا از ترجمه های سیمین دانشور و غروب جلال، شاهکارهای فرش ایران، راهنمای صنایع ایران و ذن بودیسم از آثار غیرداستانی این نویسنده می باشد.
گفتنی است محفل بررسی آثار سیمین دانشور سه شنبه ۱۰ آبان ماه ساعت ۱۷/۳۰ برگزار خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید