بستههای پیشنهادی رمضان بانوی فرهنگ؛ با موضوع تاریخ شفاهی
مرضیه نفری نویسنده و مدرس داستان نویسی، به بهانهی رمضان و نوروز از نویسنده های بانوی فرهنگ، بستههای عیدانه طلب کرده است.
صدای پای رمضان شنیده میشد، صدا نزدیک بود، آنقدر نزدیک که بدوبدوهای مادرانهمان را بیشتر کردیم تا از آن، جا نمانیم به چشم برهم زدنی رمضان عزیز رسید و صدای دعای سحر در خانههایمان پیچید و کاممان را شیرین کرد. امسال رمضان و نوروز همزمان شدهاند و یک خلوت جانانه را نوید میدهند. میتوانیم بنشینیم و فارغ از دغدغه مهمان و عیددیدنی و ناهار چی درست کنم؟ کتاب دست بگیریم و بخوانیم. البته از افطار تا سحر شال و کلاه کنیم و مهمانی هم برویم.
ما در این فهرست سعی کردیم برای لحظههای گوناگون شما پیشنهادهای متنوعی داشته باشیم؛ که هم اگر روایتهایی کوتاه خواستید آن را پیش چشم داشته باشید، هم اگر خواستید در میان داستانهای بلند و رمانها گم شوید باز هم دست خالی از کنار این فهرست نروید. حواسمان به فیلم و سریال و فیلم کوتاه هم بوده است. بخوانید و ببیند رمضان، این اتفاق بزرگ در فرهنگ مسلمانان، چقدر در ادبیات و هنر تنیده شده است؟ اگر کم است و دلمان می خواهد قشنگ تر به تصویر بکشیم، بهار است و فصل رویش ها، امید داریم که نویسندگان بانوی فرهنگ، دست به قلم شوند و سبز شوند. جوانه بزنند و سبز شوند. بهار در بهار است و آغاز شکفتنها.
پنج کتاب با اشاره به ماه مبارک رمضان( در تاریخ شفاهی)
آن بیست و سه نفر
این کتاب خاطره نگاری احمد یوسف زاده از سالهای اسارتش است.او به همراه ۲۲ نفر دیگر که همگی بین ۱۳ تا ۱۷ سال داشتند،از روزهای می گوید که در اردوگاههای اسرا زیر نظر نظام بعث عراق ،گذراندند. در بخشی از کتاب نویسنده خاطرات روزهایی را نقل می کند که ماه رمضان با تیر ماه ۱۳۶۱ مقارن شده بود و برای تامین سحری و افطار و آب خنک ماجراهایی را پشت سر گذراندند. چاپ اول کب در سال ۹۰ توسط انتشارات سوره مهر در ۴۰۶ ص به بازار عرضه شده بود.
پایی که جا ماند
آقای سید ناصر حسینی پور جانباز سرافراز جنگ و اسیر زندان های رژیم صدام،در دوران اسارت روزنوشتهایش را بر روی ۲۳ برگ کاغذ سیگار نوشت و در عصای خود پنهان کرد.این یادداشتهای مبنای نگارش کتاب پایی که جا ماند،گردید. او نیز در بخشی از کتاب ،روزهای ماه رمضان و سختیهای روز گرفتن را در آن دوران توصیف کرده است. کتاب حاضر در سال ۹۴،چاپ پنجاه و سوم خود را در ۲۵۰۰ نسخه پشت سر گذاشت. کتاب ۸۰۸ صفحه است و توسط سوره مهر چاپ شده است.
وصال در رمضان
کتاب حاضر نگاهی به زندگی نوجوان بسیجی سید مصطفی غضنفری است که در چهار فصل به چاپ رسیده است. فصل اول به راه و رسم شهید در زندگی و خصوصیات او می پردازد. در فصل دوم به ذکر خاطرات دیگران از او بعد از شهادت میپردازد و فصل سوم مربوط به دوران جهاد و شهادت این نوجوان شهید است. در فصل آخر نیز دست نویس های شهید غضنفری به همراه عکس ها ، نامه ها و وصیت نامهی ایشان گردآوری شده است. او در عملیات رمضان در ماه مبارک به درجه رفیع شهادت نائل گشته است. کتاب حاضر توسط نشر ایدهی نو منتشر شده است. سال چاپ 1398 و تعداد نسخ کتاب 1000 نسخه می باشد.تعداد صفحات کتاب 128 صفحه است. این کتاب توسط سید حسین غضنفری به رشته تحریر درآمده است.
رقص خاکریز
کتاب رقص خاکریز یک اثر تحلیلی تاریخی درباره عملیات رمضان است و در دستهی کتابهای خاطرات نمی باشد. برای انتشار این کتاب از منابع مختلفی استفاده شده است. در عملیات رمضان از سه گردان اعزامی به عملیات تنها گردان خندق باقی می ماند. چهار، پنج روز به معنی واقعی کلمه دفاع می کنند. همچنین ماجرای بمباران مردم روزهدار همدان و ضمائم و عکسهای آن نیز در کتاب آمده است. چاپ اول رقص خاکریز در سال 1398 توسط نشر چنار در 180 صفحه به چاپ رسیده است. این اثر توسط محسن صیفیکار به رشتهی تحریر در آمده است.
ضربت متقابل
کتاب ضربت متقابل به وقایع نظامی تابستان 1361 می پردازد و کارنامهی عملیاتی لشکر 27 رسول الله را در نبرد رمضان( تیر ماه) تا پایان شهریور 1361 بررسی کرده و گردآوری نموده است. تیر ماه سال 61 مقارن با ماه مبارک رمضان بوده است. این کتاب در دوازدهمین جشنوارهی کتاب سال دفاع مقدس در رشتهی پژوهش اثر برگزیده شده است. سوره مهر اقدام به انتشار این اثر کرده است و چاپ سیزدهم کتاب حاضر در هزار و نه صفحه روانه بازار گردیده است. مولف این اثر گلعلی بابایی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید